Nyheter

Når åpner Leirskallen? – Oppdatert

I Leirskallen jobber vi kontinuerlig med klargjøring av bakken men det har vært flere hindringer som har ført til forsinkelser.
Det som i midlertidig nå vil føre en ytterligere forsinkelse av åpningen er at Kultur- og idrettsbygg, Oslo kommune nå skal gjøre følgende arbeider i bakken:

  • Flytte jordmasser som ligger ved lysstolpe i ny nedfart til venstre for hovedbakken sett nedenifra og i tillegg tilkjøre masser for å heve terreng ved denne nedfarten.
  • Videre skal det planeres masser slik at det blir et kontinuerlig fall mot skiheisen og heishuset fra den nye nedfarten.

Hvorfor skal disse arbeidene gjøres akkurat nå??
Vi har igjennom hele sommeren hatt befaringer og korrespondanse med de som bygget hallen for å sikre at arbeidene ble gjort riktig i ny nedfart.
Slik gikk det altså ikke og nå måtte vi enten hatt en snøkanon stående der nede en lang periode for å bygge opp en stor dosering med snø eller så måtte det bygges opp med masser slik det var meningen.
Vi kan ikke annet enn å beklage ovenfor alle dere som venter på at bakken skal åpne.
Valget stod mellom å lage mye snø der selv eller å la gravearbeidene bli utført slik de skulle ha blitt gjort i sommer.
Tilkjøring og planering av masser vil pågå hele denne uken med start i morgen tirsdag 19/1. Så må vi legge snø oppå alt sammen igjen.
Det er et helt eget prosjekt med gravearbeider som starter i morgen selv om de samme maskinene altså jobbet akkurat der i sommer.
Vi er riktignok kraftig underbemannet i dugnadsgjengen men ville klart å åpne om kort tid uten denne siste forsinkelsen.
Til våren/sommeren igjen skal maskinene tilbake for å gjøre ferdig det de skulle ha gjort sommeren 2015.

Er det noe dere som leser dette kan hjelpe Leirskallen med?

Ja, vi trenger flere til å holde på litt om kveldene med å flytte rundt på kanoner samt annet arbeid med klargjøring.
Takk til Glenn forresten, din hjelp her om dagen var kjærkommen!
Og, vi trenger noen til å klargjøre sikringsnett.
Dette siste er en behagelig jobb som gjøres godt og varmt inne i vår nye varmestue og består i å sette sammen nye sikringsnett slik at de kan monteres i bakken senere.
I tillegg trenger vi noen til å utføre vedlikehold på medbringerne til heisen. Bytte tråder og fjærer osv. Dette foregår også inne i varmen.

Et kontinuerlig behov vi har i sesongen er voksen tilstedeværelse. På godt norsk, en voksen til å være i heishuset/bakken i åpningstiden.
Alle har det travelt og det har vi også men dette er i en begrenset periode på kveldene for å passe på litt.
Det er bare å kontakte oss via kontaktskjemaet på nettsidene eller sende en epost til stig@leirskallen.no om dere vil bli med å holde liv i bakken.

Kommentar

kommentar

jan 18, 2016 2016